Esrarengiz Kasaba Karakterleri

Alex Hirsch tarafından oluşturulmuş Disney Channel orijinal serisidir. Alex Hirsch'in yönetmeni olduğu ilk çizgi filmidir. Ayrıca Alex, bu seri ile adını dünyaya duyurmuştur.15 Haziran 2012'de bir ön gösterim olarak ilk bölüm ABD'de yayınlanmıştır. Ancak dizi resmen 29 Haziran 2012'de yayına girmiştir. Türkiyede ise bazı sorunlar yüzünden 2013 yılında yayına girmiştir. Bu dizideki birçok karakterin seslendiricisi Cartoon Network'te de çalışmıştır. ABD'de 1. Sezon 20.bölümle 1 Ağustos 2013'te bitmiş, 2. Sezon ise 1 Ağustos 2014'te tekrar başlamıştır. 11 Mart 2015'te yayınlanan yarı-sezon finalinden sonra dört aylık bir ara verilmiştir, fakat 12 Temmuz'da yeni bölümler yayınlanmaya başlamıştır.

KONU
Ebeveynleri bir yaz ikiz kardeşler Dipper ve Mabel Pines'ı babalarının amcası Harika Amca Stan (Harikamca) yanına Oregon Gravity Falls'a gönderir. Dipper ve Mabel kasabada bazı tuhaf olaylar yaşarlar ve Dipper gizemli bir günlük bulurlar. Çizgi film Dipper ve Mabel'ın yaşadıkları maceralarla devam eder. Bu sırada Harika Amcaları Stan onlara inanmaz ve bu şeylerin hayal gücü eseri olduklarını savunur. 2. sezonda kasabadaki gizemli olayların var olduğunu bildiğini kabul eder.

KARAKTERLER
Dipper Pines: Dipper, Mabel Pines'ın ikiz kardeşidir. Alnında büyük ayı takım yıldızı şeklinde doğum lekesi vardır. Dipper çok zekidir, meraklıdır ve yaratıcıdır ama fiziksel olarak güçsüzdür.3 numaralı günlüğü yanında taşır. Günlüklerin yazarına hayrandır. 12 yaşındadır ama Wendy ve arkadaşları ile takılabilmek için ergen olduğunu söyler. Kız kardeşi ile "Gravity Falls"ın sırlarını ortaya çıkarmaya çalışır. Çizgi filmin başlarında 15 yaşındaki Wendy'e aşıktır.

Mabel Pines: Mabel bir şeker gibidir. Her durumda olumluyu düşünür. Biraz şapşal olmasına karşın, enerjiktir, dürüsttür ve her zaman sizi güldürmeyi başarır. Domuzu Paytak'ı çok sever ve rengarenk kazaklar giyer. Mükemmel bir sanatçıdır. Dipper'dan 5 dakika büyüktür. Maceralarında ikiz kardeşine yardım eder.
Stanley Pines : Dipper ve Mabel'ın sinsi amcası Stan, Gizemli Kulübe'de çalışır. Tembel ve paragözdür. Geçimini bu kulübeyle kazanır. Yalancı ve hilekâr olsa da aslında bütün yaptıklarının bir nedeni vardır.Ama geceleyin gizlice otomat makinesini kullanarak bodruma yani labaratuara inerek portalı çalştırıp kardeşini kurtarmaya çalışır ve 2.Sezonun 11.Bölümünde bunu başarmıştır. Hayatının Yarısını Kardeşini Kurtamak İçin Harcadığı 2. sezonun 12. bölümünde anlaşılır .

Soos Ramirez: Gizem Kulübesi'nin hediye dükkanında çalışır. Dipper ve Mabel'ın arkadaşı olan Soos, sevimli ve iri biridir. O da Dipper ve Mabel gibi Gravity Falls'da garip şeyler olduğunu gören kişidir. Babası küçüklüğünden beri ortada yoktur. Bu Yüzden doğum günü kutlamaz. Melody ile birliktedir. Bazen tuhaf fikirler söyler, ona kimse inanmaz fakat bu fikirler gelecekte olur.Ve bazı düşüncelere göre Stanley Soos'un babası olabilir.
Wendy Corduroy: Yumuşak ve havalı bir genç olan Wendy, Gizemli Kulübe'de yarı zamanlı çalışan ve Dipper'ın aşık olduğu kişidir. Dipper dizinin 2. sezonunda Wendy'e aşkını itiraf etmiştir ve Wendy bunu başından beri bildiğini fakat Dipper için çok büyük olduğunu söyler.Ama ilginçtir ki, Mabel Ve Dipperın Zamanda Geriye Gittikleri Bölümde Wendy Dipper'ı Sevdiğini Söyler.
Gideon Charles Gleeful: Gideon, Stan'in en büyük rakibidir, 10 yaşındadır, Mabel'dan hoşlanırken, Dipper'dan nefret eder. 1. sezonun finalinde hapse girmiştir ve halen hapistedir. Disney'de Yayınlanan Bir Video'da Ürpertici Bir Mektup Bırakmıştır
Pacifica Northwest: Tam adı Pacifica Elise Northwest'tir. Mabel'ın en büyük rakibidir. Çok zengindir. 2.Sezon 3.Bölümde Mabel İle Barışırlar, 2.Sezon 10.Bölümde İse, Dipper'dan Konaktaki Bir Hayaletten Kurtulması İçin Yardım İster ve Dipper'a duygu beslemeye başlar.
Stanford Pines: Stanley'in kardeşidir ve hastalığı nedeniyle 6 parmaklıdır. Stanleyden farklı olarak zeki ve çalışkandır. Günlüklerin yazarıdır ve Gizemli Kulübe'yi inşaat etmiştir. Stanley'nin açtığı portal yardımıyla geri dönmüştür. 2. Sezonun 13. Bölümde Yani Zindanlar ve Zindanlarda Portalı Yok Eder.
Yaşlı Adam McGucket: McGucket'ın ikinci sezonda "KörGöz" adında bir topluğun kurucusu olduğunu fakat bir yolla hafızasının silindiği için çatlak olduğu öğrenilmiştir. Bilgisayar ve makinelerle arası iyidir. KörGöz Topluluğunu kurmadan önce Stanford ile birlikte portal'ın üzerinde çalışmışlardır fakat sonra portalın içine düşüp geri çıktıktan sonra tehlikeli olabileceğini düşünen Fiddleford, projeden ayrılıp KörGöz Tarikatını kurmuştur.
Bill:"' Üçgen Şeklinde Tek Gözlü Bir Yaratıktır.Birçok Yeteneği Vardır.(örneğin anlaşmayla beden değiştirme vs.)McGucket Portalda Bu Yaratıgı Görünce Bir Silah Yapıp Korkudan Kendi Hafızasını Siler.
Ajan Power Ve Ajan Trigger: Amerikan Hükümeti'ne bağlıdırlar. 2.Sezonda Stan Portal'ı açtığında Hükümet Karargah'ından portal'ın sinyallerini alıp Gravity Falls'a gelirler. Ajan Powers hepsinin Gravity Falls'a bağlı olduğu bir komplo olduğuna inanmaktadır. Tabi daha sonra Stanford yaptığı bir makineyle tüm bu olayları onların aklından silmiştir. Ayrıca Çocukluğunda Yakalandığı Ender Bir Hastalık Şakalardan Anlamasına Engel Olmaktadır. Dipper yanlışlıkla ölüleri dirilttiğinde zombilere yem olurlar fakat bölümün son sahnesinde hayatta kaldıkları anlaşılmıştır ve uzun bir aradan sonra ilk kez 2.sezon 10.bölümde ortaya çıkarlar. Sonra 2. Sezonun 11. Bölümünde Stan'i Yakaladıkları Bölümde Ortaya Çıkarlar 2. Sezonun 12. Bölümünde Dipper, KörGöz Topluluğu Bölümde Olan Hafıza Silme Cihazını Stanford'a Verir ve Oradaki Ajanlarla Swatların Hafızası Silinir. Şu Anda Hiç Bir Şey Hatırlamazlar.

Yorumlar

  1. çok güzel bir site teşekkürler sayenizde pacifica hakkındakileri öğrendim

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık bende STANLEY in kardeşinin adını arıyordum öğrendim

    YanıtlaSil
  3. Sağolun pacifica hakkında bilgi öğrendim

    YanıtlaSil
  4. çok ıyıy mış yovvvvvvvvv

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler bunların resmini çizdim

    YanıtlaSil
  6. Harika gerçekten bende Soos un soyadını arıyordum. Bu siteye baktım buldum. Sonra dayanamayıp hepsinin bilgisini okudum ve iyiki okumuşum. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yabancı Şarkı Önerileri

Thomas Brodie Sangster Hakkında Bilgiler